18 Jul 2019 
Center za tehnično podporo » Novice
Novice
Tu so našteta zadnja obvestila, kliknete lahko na povezavo "Preberi" za ogled celotnega obvestila, dodatno se lahko na obvestila naročite in prejemate novice v vaš elektronski predal.

 Vdori v uporabniške račune Gmail, Yahoo, Hotmail in Facebook.
Objavil: Datum: 26 Oct 2011 1:31 PM
Nedavna raziskava Commtouch, ki je obravnavala področje vdorov v račune Gmail, Yahoo, Hotmail in Facebook, je pokazala, da vdor v svoj uporabniški račun opazi zgolj tretjina oškodovanih, več kot polovico pa o tem obvestijo šele prijatelji in znanci. Vmesni čas, od točke, ko nam vdrejo v uporabniške račune, in do točke, ko začnemo ustrezno ukrepati, pa kiberkriminalci izkoristijo tako, da s pomočjo socialnega inženiringa pridobijo osebne ali poslovne podatke uporabnikov.
 Preberi Komentarji [0]
 Ne dovolite, da kiberkriminalci zmotijo vašo zabavo
Objavil: Datum: 09 Sep 2011 3:39 PM
Poleg brskanja po spletnih straneh in komuniciranja je igranje spletnih iger najpogostejša aktivnost na spletu – igranje kart, dirkanje z avtomobili ali iskanje pustolovščin. Spletne igre, kot je recimo World of Warcraft, ki zahtevajo plačila, pa so postale tudi resen posel. To pa pomeni, da so zainteresirani tudi kiberkriminalci.
 Preberi Komentarji [0]
 Deset nasvetov za večjo varnost otrok na spletu
Objavil: Datum: 17 Aug 2011 2:09 PM
Poletje je za otroke čas zabave in uživanja na počitnicah, to pa pomeni tudi preživljanje časa za računalnikom – za igranje računalniških iger, brskanje po spletu in klepetanje s prijatelji. Starši lahko le stežka sledijo vsakemu kiber koraku svojih otrok na spletu. Strokovanjaki na ESETu spodbujajo starše k pogovoru z otroki glede spletnih nevarnosti, zato so pripravili nekaj nasvetov za večjo varnost najmlajših v kiber prostoru.
 Preberi Komentarji [0]
 Tri julijske grožnje v ospredju – INF/Autorun, Win32/Conficker in Win32/Sality
Objavil: Datum: 17 Aug 2011 2:08 PM
V mesecu juliju so bile v Evropi (5,27%) in globalno (6,51%) najpogostejše tiste iz družine INF/Autorun. Tudi drugo mesto je zasedel oldtimer – črv Win32/Conficker, ki je globalno predstavljal 3,88% vseh groženj (v Evropi 3,12%). Tretje mesto so iz prejšnjega meseca zadržale grožnje Win32/Sality (2,03% globalno), v Evropi pa so se na tretje mesto uvrstile grožnje HTML/IFrame.B.Gen (3,05%).
 Preberi Komentarji [0]
 ESET svetuje: Previdno pri povezovanju na javna brezžična omrežja Wi-Fi
Objavil: Datum: 17 Aug 2011 2:06 PM
Po celem svetu je postavljenih že na desetine milijonov brezplačnih ali plačljivih Wi-Fi dostopnih točk. Dopustniki, poslovni uporabniki in popotniki uporabljajo Wi-Fi kjerkoli je to možno. Smo sredi vrhunca letnih dopustov, zato je dostop do omrežij Wi-Fi nujnost. ESETov raziskovalec Cameron Camp je pripravil nekaj nasvetov, ki jih velja upoštevati pri rabi brezžičnih dostopnih točk do interneta.
 Preberi Komentarji [0]
 Naprej
 Nazaj
 Prijava [Pozabljeno geslo] 
E-naslov:
Geslo:
Zapomni si me:
 
 Objavljene novice  
 Naročite se
 Iskanje
Domov | Registracija | Oddaj zahtevek | Baza znanja | Novice | Prenosi
Jezik:

 HelpDesk software eSupport v3.70.02