20 Jul 2019 
Center za tehnično podporo » Baza znanja » ESET Smart Security Premium » Kako nastavim preiskovanje na določen dan, ob določeni uri?
 Kako nastavim preiskovanje na določen dan, ob določeni uri?
Članek Priporočljivo je, da svoj računalnik pregledate vsaj dvakrat na mesec. To lahko storite tudi tako, da nastavite samodejno preiskovanje na določene dneve, ob določeni uri. Takrat mora biti računalnik seveda prižgan.

1. Odprite glavno okno programa s klikom na ikono v obvestilni vrstici Windows ali s klikom na Start - Vsi programi (All Programs) - ESET - ESET Smart Security ali ESET NOD32 Antivirus.

2. Izberite Napredni način (Advanced mode) (v levem spodnjem kotu izberite možnost Standardni način Spremeni... (Standard mode Change...) ali pritisnite tipki CTRL + M).

3. Izberite Orodja (Tools) in nato Razporejevalnik (Scheduler).

4. Izberite možnost Dodaj... (Add...).5. Odpre se okno Dodajanje opravila (Add task), izberite možnost Pregled računalnika na zahtevo (On-demand computer scan) in nato Naprej (Next)6. Vpišite ime za novo opravilo (recimo Weekly Scan ali Tedenski pregled), nato pa izberite kako pogosto naj se opravilo izvaja. N
ato kliknite na možnost Naprej (Next).7. Določite uro in dan preiskovanja ter nato kliknite na možnost Naprej (Next).8. V primeru, da preiskovanje ne bo zaključeno (ugasnjen računalnik ipd.) določite ustrezno možnost.9. Odpre se okno z vsemi možnostmi, ki ste jih izbrali, zaključite s klikom na Dokončaj (Finish).

10. Pojavi se okno Pregled po meri (Custom Scan), v Profil pregleda (Scan profile) meniju izberite možnost Globinski pregled (In-depth scan).

11. Priporočljivo je, da preiščete vse pogone, zato izberite možnost pri Moj računalnik (My Computer), zaključite s klikom na možnost V redu (OK).12. Preiskovanje, ki ste ga nastavili se sedaj pojavi v oknu Razporejevalnik/načrtovalec (Scheduler/Planner) in se bo izvajalo na intervale, ki ste jih nastavili
.

Podrobnosti o članku
Referenčna številka članka: 38
Ustvarjeno: 03 Nov 2008 3:32 PM

 Nazaj
 Prijava [Pozabljeno geslo] 
E-naslov:
Geslo:
Zapomni si me:
 
 Iskanje
 Možnosti članka
Domov | Registracija | Oddaj zahtevek | Baza znanja | Novice | Prenosi
Jezik:

 HelpDesk software eSupport v3.70.02