20 Jul 2019 
Center za tehnično podporo » Baza znanja » ESET Smart Security Premium » Zakaj me je ESET Smart Security opozoril, da je potekla doba Načina za učenje in je nato blokiral vse komunikacije?
 Zakaj me je ESET Smart Security opozoril, da je potekla doba Načina za učenje in je nato blokiral vse komunikacije?
Članek En izmed načinov Osebnega požarnega zidu v ESET Smart Security različice 4 je Način za učenje, med katerim Osebni požarni zid dovoli vse aktivnosti in samodejno ustvari in shrani pravila, ki se nanašajo na uporabnikovo vedenje. Osebni požarni zid naj bi bil nastavljen na Način za učenje le kratek čas, dokler niso ustvarjena vsa pravila za potrebne komunikacije in nato naj bi se določil Način glede na pravilnik ali Samodejni način z izjemami. Način za učenje poteče po 14 dneh in hkrati določi, da Osebni požarni zid blokira vse komunikacije. Ko opazite takšno opozorilo, vam svetujemo, da izberete Samodejni način z izjemami ali Način glede na pravilnik. V primeru, da želite spremeniti dobo v kateri je Način za učenje aktiven, sledite spodnjim navodilom:

Opozorilo: Način za učenje naj bi uporabljal le izkušen uporabnik v nadzorovanem okolju, saj ta način ne potrebuje uporabnikovega dovoljenja za izdelavo trajnih pravil in lahko izpostavi vaš računalnik povečanemu tveganju. V primeru, da sumite, da imate na vašem računalniku nameščeno zlonamerno programsko opremo ali da ste priključeni v nezaščiteno omrežje, vam svetujemo, da ne uporabljate Načina za učenje pod nobenim pogojem.

1. Odprite glavno okno programa s klikom na ikono v obvestilni vrstici Windows ali s klikom na Start - Vsi programi (All Programs) - ESET - ESET Smart Security.

2. Izberite tipko F5 za prikaz okna naprednih nastavitev.

3. Iz seznama na levi strani izberite Osebni požarni zid (Personal firewall) - Način za učenje (Learning mode).

4. Izpolnite polje Obvesti to št. dni pred potekom načina za učenje (Notify about learning mode expiration in) in izberite V redu (OK).

Podrobnosti o članku
Referenčna številka članka: 185
Ustvarjeno: 12 May 2010 1:22 PM

 Nazaj
 Prijava [Pozabljeno geslo] 
E-naslov:
Geslo:
Zapomni si me:
 
 Iskanje
 Možnosti članka
Domov | Registracija | Oddaj zahtevek | Baza znanja | Novice | Prenosi
Jezik:

 HelpDesk software eSupport v3.70.02