20 Jul 2019 
Center za tehnično podporo » Baza znanja » ESET Smart Security Premium » Online scanner: Pogosto zastavljena vprašanja (FAQ)
 Online scanner: Pogosto zastavljena vprašanja (FAQ)
Članek ESET Online Scanner: Pogosto zastavljena vprašanja

1. Kateri spletni brskalniki so kompatibilni z ESET Online Scanner?

ESET Online Scanner se izvaja kot ActiveX vtičnik. Zaženete ga lahko v Explorer 6.01SP1 ali kasnejšem. ESET Online Scanner še ni bil preizkušen na Firefox, Opera, Safari (Windows) ali dodatkih Internet Explorer, kot npr. Maxthon.

2. Zakaj se ESET Online Scanner na mojem računalniku izvaja počasi?

V kolikor imate na svojem računalniku nameščen drug protivirusni ali protivohunski program lahko ta vpliva na hitrost preiskovanja ESET Online Scannerja. Pred zagonom ESET Online Scannerja lahko realno-časovno zaščito svojega varnostnega programa izklopite. Po končanem preiskovanju pa ga nikar ne pozabite vklopiti!

3. Kakšna je razlika med ESET Online Scannerjem in ESET Smart Security ali ESET NOD32 Antivirus?

ESET Online Scanner je program, ki se izvaja iz vašega spletnega brskalnika in preverja in po želji tudi odstrani škodljive programe. ESET Online Scannerja ni možno nastaviti in niti ne preprečuje morebitno okužbo vašega računalnika. ESET Smart Security in ESET NOD32 Antivirus lahko prilagodite vašim željam, nudita vam več nivojsko zaščito, poleg tega pa v realnem času preprečujeta nameščanje škodljivih programov na vaš računalnik.

4. Kako lahko ESET Online Scanner odstranim iz svojega računalnika?

V primeru, da želite komponente ESET Online Scanner odstraniti z vašega računalnika odprite Dodaj in odstrani programe (Add or Remove Programs) (ime datoteke: appwiz.cpl) v Nadzorni plošči (Control Panel), izberite vnos ESET Online Scanner in izberite Odstrani (Remove). Za uspešen zaključek odstranjevanja bo mogoče potreben ponoven zagon računalnika.

Ročna odstranitev: Zaženite program Online Scanner Uninstaller (ime datoteke: OnlineScannerUninstaller.exe), ki se pri 32-bit (x86) operacijskih sistemih nahaja v mapi C:/WINDOWS/SYSTEM32, pri 64-bit (x64) pa v mapi C:/WINDOWS/SYSWOW64.

5. Ali ESET Online Scanner vključuje tudi tehnologijo za odkrivanje korenskih kompletov (rootkit)?

Ne, ESET Online Scanner ne vključuje odkrivanja korenskih kompletov (rootkit) zaradi tehnoloških omejitev. Da bi lahko odkrili, prepreči ali odstranili korenske komplete uporabite ESET Smart Security ali ESET NOD32 Antivirus (30-dnevno preizkusno različico si lahko prenesete z izpolnitvijo obrazca).

6. Kateri so enakovredni parametri v NOD32 in v ESET Online Scanner?

ESET Online Scanner izvaja preglede kot NOD32 in sicer s parametri: /ADWARE, /AH, /ALL, /ARCH+, /MAILBOX+, /PACK+, /SCANBOOT-, /UNSAFE in /UNWANTED.

7. Ali ESET Online Scanner deluje v Microsoft Windows Vista?

Da, ESET Online Scanner deluje v Windows Vista, vendar morate najprej zagnati Internet Explorer kot skrbnik (administrator). Da bi to naredili, z desnim klikom kliknite na ikono Internet Explorer v meniju Start in izberite Zaženi kot skrbnik (Run as administrator).

8. Ali ESET Online Scanner deluje tudi z 64-bitnimi verzijami Microsoft Windows?

Da, ESET Online Scanner deluje z x64 (AMD64 in EMT64) različico Microsoft Windows, vendar pa ne deluje z Itanium (IA64) različico Microsoft Windows. ESET Online Scanner je 32-bit aplikacija, kar pomeni, da mora biti zagnana na 32-bit različico Internet Explorer in sicer v skrbniškem načinu (glej vprašanje št. 7). Da bi to naredili, z desnim klikom kliknite na ikono Internet Explorer (32-bit) v meniju Start in izberite Zaženi kot skrbnik (Run as administrator).

9. Ali ESET Online Scanner deluje v Microsoft Windows Server 2003?

Ne, trenutno ESET Online Scanner ne deluje v Windows Server 2003.

10. Kaj so morebitno neželene aplikacije?

Morebitno neželene aplikacije so programi, ki niso nujno zlonamerni, ampak lahko vplivajo na zmogljivost, zanesljivost ali obnašanje vašega računalnika. Takšne aplikacije običajno za namestitev potrebujejo vaše dovoljenje. V večini primerov se po namestitvi morebitno neželenih aplikacij, delovanje računalnikov spremeni. Med tipične spremembe sodijo:

o Nova okna z oglaševalskimi ali opozorilnimi sporočili, ki se pred tem niso pojavljala na vašem računalniku.

o Novi procesi so nameščeni in se zaganjajo na vašem računalniku; pogosto so skriti ali prikriti, da se prepreči slučajno odkritje.

o Računalnik se odziva počasi ali prikazuje opozorila o napakah pri opravljanju običajnih postopkov, ki so pred tem delovali pravilno. Ta sprememba se pogosto zgodi zaradi povečane porabe sistemskih virov s strani morebitno neželenih programov.

o Spremembe v rezultatih iskanja.

o Mogoče boste opazili, da vaš računalnik izvaja nenavadne povezave, da bi posredoval vaše navade pri spletnem brskanju ali druge meta podatke oddaljenim strežnikom, ter prenaša oglase in rezultate iskanja, ki se nanašajo na te informacije.

OPOMBA: Odstranjevanje morebitno neželenih programov lahko povzroči, da programi, ki so bili nameščeni skupaj z njimi, javljajo napake ali pa ne delujejo več.Podrobnosti o članku
Referenčna številka članka: 155
Ustvarjeno: 19 Mar 2010 11:12 AM

 Nazaj
 Prijava [Pozabljeno geslo] 
E-naslov:
Geslo:
Zapomni si me:
 
 Iskanje
 Možnosti članka
Domov | Registracija | Oddaj zahtevek | Baza znanja | Novice | Prenosi
Jezik:

 HelpDesk software eSupport v3.70.02