18 Jul 2019 
Center za tehnično podporo » Baza znanja » ESET Smart Security Premium » Izbrisane okužene datoteke se še vedno pojavljajo. Kaj naj naredim?
 Izbrisane okužene datoteke se še vedno pojavljajo. Kaj naj naredim?
Članek V primeru, da se že izbrisana datoteka ponovno pojavlja v vašem sistemu, najverjetneje uporabljate operacijski sistem Windows ME ali Windows XP. Oba sistema sta opremljena s funkcijo samodejnega obnavljanja sistemskih datotek, kar omogoča tako imenovane obnovitvene točke. Z ustvarjanjem varnostnih kopij vseh ključnih sistemskih datotek, te obnovitvene točke omogočajo uporabniku za vzpostavitev prejšnjih nastavitev v primeru resne sistemske težave.

Obnovitvene točke so shranjene v mapi System Volume Information na vseh pogonih, ki imajo to možnost omogočeno. V primeru, da uporabljate zastarelo zbirko virusnih definicij, ESET NOD32 Antivirus mogoče ne bo zaznal nekaterih virusov. Posledično je lahko katerakoli okužena datoteka, ki se nahaja v Windows direktoriju ali drugem sistemskem direktoriju, dodana v varnostno kopijo in vključena v obnovitveno točko.

ESET NOD32 Antivirus se obnavlja s samodejnimi posodobitvami zbirke virusnih definicij. Okužene datoteke se ne smejo nahajati v tem sistemskem direktoriju. V primeru, da ta direktorij vsebuje okuženo datoteko, mora biti funkcija samodejnega obnavljanja sistemskih datotek izključena in to datoteko je potrebno izbrisati. Sledite spodnjim navodilom za več informacij o tem postopku.

V primeru, da želite izključiti funkcijo samodejne Obnovitve sistema v Windows XP:

1. Izberite Start, in nato z desnim klikom kliknite na Moj računalnik (My Computer) in nato kliknite na Lastnosti (Properties).

2. Izberite zavihek Obnovitev sistema (System Restore) in nato izberite možnost Izklopi obnovitev sistema (Turn of System Restore).

3. Izberite V redu (OK) in nato za potrditev izberite Da (Yes).

4. V ESET NOD32 Antivirus zaženite globinski pregled v pregledovalniku na zahtevo in izbrišite okužene datoteke.

OPOMBA: Ko so okužene datoteke odstranjene vam svetujemo, da ponovno vključite ustvarjanje sistemskih obnovitvenih točk. Če želite to storiti, počistite polje Onemogoči obnovitev sistema (Disable system restore) iz zgornjega koraka 2. Ustvarjena bo nova obnovitvena točka.

V primeru, da želite izključiti funkcijo samodejne Obnovitve sistema v Windows ME:

1. Z desnim klikom kliknite na Moj računalnik (My Computer) ter nato izberite Lastnosti (Properties).

2. V zavihku Zmogljivost (Performance) izberite Datotečni sistem (File System).

3. V zavihku Odpravljanje težav (Troubleshooting) izberite možnost Onemogoči obnovitev sistema (Disable System Restore).

4. Dvakrat izberite V redu (OK) in nato, ko vas opozori, da je potreben ponoven zagon računalnika, izberite Da (Yes).

5. V ESET NOD32 Antivirus zaženite globinski pregled v pregledovalniku na zahtevo in izbrišite okužene datoteke.

OPOMBA: Ko so okužene datoteke odstranjene vam svetujemo, da ponovno vključite ustvarjanje sistemskih obnovitvenih točk. Če želite to storiti, počistite polje Onemogoči obnovitev sistema (Disable system restore) iz zgornjega koraka 3. Ustvarjena bo nova obnovitvena točka.Podrobnosti o članku
Referenčna številka članka: 150
Ustvarjeno: 15 Mar 2010 1:07 PM

 Nazaj
 Prijava [Pozabljeno geslo] 
E-naslov:
Geslo:
Zapomni si me:
 
 Iskanje
 Možnosti članka
Domov | Registracija | Oddaj zahtevek | Baza znanja | Novice | Prenosi
Jezik:

 HelpDesk software eSupport v3.70.02