18 Jul 2019 
Center za tehnično podporo » Baza znanja » ESET Smart Security Premium » Kako izključim določene datoteke in mape iz sprotnega pregledovanja?
 Kako izključim določene datoteke in mape iz sprotnega pregledovanja?
Članek Pregledovanje na ravni datotek nekaterih e-poštnih strežnikov, programske opreme za izdelovanje varnostne kopije, iger, itd. lahko občasno povzroči nenormalno vedenje sistema. V primeru, da želite izključiti določene aplikacije ali mape iz sprotnega pregledovanja, sledite spodnjim navodilom:

1. Odprite glavno okno programa s klikom na ikono v obvestilni vrstici Windows ali s klikom na Start - Vsi programi (All Programs) - ESET - ESET Smart Security ali ESET NOD32 Antivirus.

2. Izberite tipko F5 za prikaz okna naprednih nastavitev.

3. V seznamu Naprednih nastavitev (Advanced Setup) izberite Protivirusna zaščita (Antivirus and antispyware) - Izključitve (Exclusions) in nato kliknite na gumb Dodaj... (Add...).4. Prikazalo se bo okno Dodajanje izključitve (Add exclusion). S pomočjo seznama poiščite mapo ali datoteko, ki jo želite izključiti. Pot do direktorija bo samodejno prikazana v polju Izključitve: (Exclusion:). Izberite V redu (OK), da shranite izključitev.

OPOMBA: Da bi izključili vsebino celotnega pogona, se lahko znak * uporablja kot nadomestni znak. Na primer, za izključitev celotnega pogona C:\ iz pregledovanja, morate vnesti C:\* v polje Izključitve (Exclusion). Da bi izključili vse .doc datoteke iz pregledovanja, morate vnesti C:\*.doc v polje Izključitve (Exclusion). Za dodatne informacije o uporabi nadomestnih znakov pri izključevanju datotek/map iz pregledovanja, pritisnite tipko F1 v oknu Dodajanje izključitve (Add exclusion).5. Ponovno izberite V redu (OK) in zaprite glavno programsko okno. Ponovno zaženite vaš računalnik.

Pomembno! V primeru, da aplikacija, ki jo želite izključiti, komunicira z uporabo omrežnega protokola (HTTP, FTP, itd.) morate slediti tudi spodnjim navodilom.

OPOMBA: Windows Filtering Platform (WFP) je novost v Windows Vista Service Pack 1 in kasnejši in v Windows Server 2008. WFP arhitektura se uporablja za pregledovanje omrežnih komunikacij in ker uporablja posebne tehnike spremljanja, oddelek Spletni brskalniki (Web browsers) ni na voljo. V primeru, da ne uporabljate Windows Vista Service Pack 1 in kasnejši ali Windows Server 2008, sledite spodnjim navodilom.

1. V seznamu Naprednih nastavitev (Advanced Setup) izberite Protivirusna zaščita (Antivirus and antispyware) - Zaščita spletnega dostopa (Web access protection) - HTTP, HTTPS - Spletni brskalniki (Web browsers).

2. V primeru, da je aplikacija, ki jo želite izključiti, že na seznamu klikajte kvadratek (pred imenom aplikacije) dokler se ne pojavi rdeči 'X'. Izberite V redu (OK), da shranite spremembe – postopek je zaključen. V primeru, da aplikacije, ki jo želite izključiti, ni na seznamu, pojdite na korak 3.  3. Kliknite na gumb Dodaj (Add) za brskanje in izberite .exe datoteko želene aplikacije. Aplikacije se bo prikazala na seznamu aplikacij za izključitev. Klikajte kvadratek (pred imenom aplikacije) dokler se ne pojavi rdeči 'X'. Izberite V redu (OK), da shranite spremembe.Podrobnosti o članku
Referenčna številka članka: 148
Ustvarjeno: 12 Mar 2010 8:56 AM

 Nazaj
 Prijava [Pozabljeno geslo] 
E-naslov:
Geslo:
Zapomni si me:
 
 Iskanje
 Možnosti članka
Domov | Registracija | Oddaj zahtevek | Baza znanja | Novice | Prenosi
Jezik:

 HelpDesk software eSupport v3.70.02