18 Jul 2019 
Center za tehnično podporo » Baza znanja » ESET Smart Security Premium » Kako izključim določene datoteke ali mape iz pregledovanja na zahtevo?
 Kako izključim določene datoteke ali mape iz pregledovanja na zahtevo?
Članek V nekaterih primerih, uporabniki lahko želijo izključiti določene datoteke ali poti iz pregledovanja na zahtevo. To lahko storijo zaradi združljivosti ali učinkovitosti delovanja sistema. V primeru, da to želite tudi sami storiti, sledite spodnjim navodilom:

1. Odprite glavno okno programa s klikom na ikono v obvestilni vrstici Windows ali s klikom na Start - Vsi programi (All Programs) - ESET - ESET Smart Security ali ESET NOD32 Antivirus.


2. V glavnem oknu izberite Pregled računalnika (Computer Scan).

3. Prikazalo se bo okno Pregleda računalnika na zahtevo (On-Demand computer scan). Izberite Pregled po meri (Custom scan).

4. Prikazalo se bo okno Pregleda po meri (Custom Scan). Za razširitev vsebine posameznega pogona, kliknite na simbol + pred posameznim pogonom.

5. Določite datoteko ali mapo, katero želite izključiti iz pregledovanja. To storite tako, da odznačite kvadratek pred to datoteko ali mapo.6. V primeru, da želite izključiti določeno vrsto datotek iz pregledovanja na zahtevo, kliknite na gumb Nastavitve... (Setup...). Iz seznama na levi izberite Pripone (Extensions). Vnesite pripono v polje Pripona (Extension) in nato kliknite na Dodaj (Add) (pripone so lahko dodane kot .DOC ali DOC). Izberite V redu (OK).

OPOMBA: ESET Smart Security in ESET NOD32 Antivirus imate že v naprej določen seznam najpogostejših izključenih pripon. V primeru, da želite samodejno izključiti pripone na v naprej določenem seznamu, odznačite kvadratek pred Preglej vse datoteke (Scan all files).7. Izberite gumb Preglej (Scan) na dnu okna Pregleda po meri, za začetek procesa pregledovanja. Vse mape (in datoteke znotraj teh map), ki so bile odznačene, ne bodo vključene v pregled na zahtevo.
Podrobnosti o članku
Referenčna številka članka: 147
Ustvarjeno: 12 Mar 2010 8:30 AM

 Nazaj
 Prijava [Pozabljeno geslo] 
E-naslov:
Geslo:
Zapomni si me:
 
 Iskanje
 Možnosti članka
Domov | Registracija | Oddaj zahtevek | Baza znanja | Novice | Prenosi
Jezik:

 HelpDesk software eSupport v3.70.02