20 Jul 2019 
Center za tehnično podporo » Baza znanja » ESET Smart Security Premium » Napaka pri prenosu posodobitvene datoteke
 Napaka pri prenosu posodobitvene datoteke
Članek V primeru, da prejmete obvestilo ''Napaka pri prenosu posodobitvene datoteke'' ("error downloading update file") med posodabljanjem zbirke virusnih definicij, je to morda zaradi enega ali več sledečih razlogov:

• Prekinitev ali izguba internetne povezave

• Poškodovani podatki na lokalnem disku
• Poškodovana ESET namestitev
• Poškodovane posodobitvene datoteke (v okolju mirror strežnika)
• Nezdružljive posodobitvene datoteke (pri uporabi beta ESET produktov za prenos z veljavnega posodobitvenega strežnika)
 
Za odpravo te težave sledite spodnjim navodilom:

1. Prepričajte se, da vaša internetna povezava deluje. To storite tako, da kliknete tukaj in obiščete našo spletno stran.


2. Počistite predpomnilnik posodobitve. Sledite spodnjim korakom:

    a. Odprite glavno okno programa s klikom na ikono v obvestilni vrstici Windows ali s klikom na Start - Vsi programi (All Programs) - ESET - ESET Smart Security ali ESET NOD32 Antivirus.

    b. Izberite tipko F5 za prikaz okna naprednih nastavitev.

    c. Onemogočite samozaščito. Odstranite kljukico pri možnosti Omogoči samozaščito (Enable Self-defense). Vaša ESET varnostna rešitev vas bo opozorila, da je potreben ponoven zagon računalnika. Izberite V redu (OK).    d. V seznamu Naprednih nastavitev (Advanced Setup) izberite Posodobitev (Update). Nato počistite predpomnilnik s klikom Počisti... (Clear...).    e. Izberite V redu (OK) in ponovno zaženite vaš računalnik.

    f. Odprite uporabniški vmesnik in izberite Posodobitev (Update) - Posodobitev zbirke virusnih definicij (Update virus signature database).    g. V primeru, da se še vedno pojavlja obvestilo ''Napaka pri prenosu posodobitvene datoteke'' ("Error downloading update file") sledite koraku 3. V primeru, da se to obvestilo ne prikazuje več, ste težavo odpravili. Ponovno omogočite samozaščito. Izberite tipko F5 za prikaz okna naprednih nastavitev in nato izberite možnost Omogoči samozaščito (Enable Self-defense). Vaša ESET varnostna rešitev vas bo opozorila, da je potreben ponovni zagon računalnika. Izberite V redu (OK). Izberite V redu (OK) za zaprtje okna naprednih nastavitev. Ponovno zaženite vaš računalnik.

3. Preverite da lahko vidite skrite datoteke in mape.

Windows XP: Kliknite na Start - Nadzorna plošča (Control Panel) - Možnosti mape (Folder Options) - zavihek Pogled (View) in izberite možnost Pokaži skrite datoteke in mape (Show hidden files and folders).

Windows Vista: Kliknite na Start -
Nadzorna plošča (Control Panel) - Videz in prilagajanje (Appearance and Personalizations) - Možnosti mape (Folder Options) in izberite možnost Pokaži skrite datoteke in mape (Show hidden files and folders).

WIndows 7: Kliknite na Start -
Nadzorna plošča (Control Panel) - Možnosti mape (Folder Options) - zavihek Pogled (View) - izberite Pokaži skrite datoteke, mape in pogone (Show hidden files, folders, and drives).

4. Izbrisati boste morali vsebino mape s posodobitvenimi datotekami in mapo Charon.

ESET Smart Security:

Windows XP uporabniki: Kliknite na Start - Moj računalnik (My Computer) in pojdite na C:\Documents and Settings\All Users\Applications Data\ESET\ESET Smart Security\Updfiles ter izbrišite vsebino. Nato pojdite na C:\Documents and Settings\All Users\Applications Data\ESET\ESET Smart Security\Charon in tudi tu pobrišite vsebino.

Windows Vista in Windows 7 uporabniki: Kliknite na Start - Računalnik (Computer) in pojdite na C:\ProgramData\ESET\ESET Smart Security\Updfiles ter izbrišite vsebino. Nato pojdite na C:\ProgramData\ESET\ESET Smart Security\Charon in tudi tu pobrišite vsebino.

ESET NOD32 Antivirus:

Windows XP uporabniki:
Kliknite na Start - Moj računalnik (My Computer) in pojdite na C:\Documents and Settings\All Users\Applications Data\ESETESET NOD32 Antivirus\Updfiles ter izbrišite vsebino. Nato pojdite na C:\Documents and Settings\All Users\Applications Data\ESET\ESET NOD32 Antivirus\Charon in tudi tu pobrišite vsebino.

Windows Vista in Windows 7 uporabniki: Kliknite na Start - Računalnik (Computer) in pojdite na C:\ProgramData\ESET\ESET NOD32 Antivirus\Updfiles ter izbrišite vsebino. Nato pojdite na C:\ProgramData\ESET\ESET NOD32 Antivirus\Charon in tudi tu pobrišite vsebino.

5. Pojdite na C:\Program Files\ESET\ESET NOD32 Antivirus ali C:\Program Files\ESET\ESET Smart Security in izbrišite vse em0**_32.dat datoteke.6. Ponovno zaženite računalnik.

7. Odprite glavno okno programa s klikom na ikono v obvestilni vrstici Windows ali s klikom na
Start - Vsi programi (All Programs) - ESET - ESET Smart Security ali ESET NOD32 Antivirus.

8. Izberite Posodobitev (Update) v glavnem oknu in nato kliknite na Posodobitev zbirke virusnih definicij (Update virus signature database). V primeru, da se še vedno pojavlja obvestilo ''Napaka pri prenosu posodobitvene datoteke'' ("Error downloading update file") sledite koraku 9. V primeru, pa da se to obvestilo ne prikazuje več, ste težavo odpravili. Ponovno omogočite samozaščito. Izberite tipko F5 za prikaz okna naprednih nastavitev in nato izberite možnost Omogoči samozaščito (Enable Self-defense). Vaša ESET varnostna rešitev vas bo opozorila, da je potreben ponovni zagon računalnika. Izberite V redu (OK). Izberite V redu (OK) za zaprtje okna naprednih nastavitev. Ponovno zaženite vaš računalnik.

9. V primeru, da zgornji koraki vaše težave ne rešijo, vam svetujemo, da vašo ESET varnostno rešitev odstranite ter ponovno namestite. Sledite spodnjim navodilom:

ODSTRANJEVANJE

PRENOS
NAMESTITEV

Prenos lahko opravite na tej povezavi. Prenesite različico, ki je primerna za vaš operacijski sistem. Za prenos boste potrebovali veljavno uporabniško ime in geslo.Podrobnosti o članku
Referenčna številka članka: 128
Ustvarjeno: 19 Feb 2010 2:42 PM

 Nazaj
 Prijava [Pozabljeno geslo] 
E-naslov:
Geslo:
Zapomni si me:
 
 Iskanje
 Možnosti članka
Domov | Registracija | Oddaj zahtevek | Baza znanja | Novice | Prenosi
Jezik:

 HelpDesk software eSupport v3.70.02