18 Jul 2019 
Center za tehnično podporo » Baza znanja » ESET Smart Security Premium » Kako naj namestim ESET varnostno rešitev, da ne bo vplivala na igranje iger?
 Kako naj namestim ESET varnostno rešitev, da ne bo vplivala na igranje iger?
Članek Zmanjšajte prekinitve, ki jih povzročajo opozorila

Z nastavitvijo vaše ESET varnostne rešitve, da vas obvešča le ko potrebuje vaše posredovanje, boste preprečili, da bi opozorilna okna zmotila vašo igro in prevzela nadzor nad ekranom. Za nastavitev opozoril sledite spodnjim navodilom:

1. Odprite glavno okno programa s klikom na ikono v obvestilni vrstici Windows ali s klikom na Start - Vsi programi (All Programs) - ESET - ESET Smart Security ali ESET NOD32 Antivirus.
 
2. Izberite tipko F5 za prikaz okna naprednih nastavitev.

3. Izberite Uporabniški vmesnik (User interface) - Opozorila in obvestila (Alerts in notifications). Nato izberite Napredne nastavitve... (Advanced setup...) in izberite možnost Prikaži samo obvestila, ki zahtevajo interakcijo uporabnika (Display only notifications requiring user intervention). Kliknite na gumb V redu (OK) za potrditev in ponovno V redu (OK) za zaprtje Naprednih nastavitev.

OPOMBA: V različici 3.0 ESET varnostne programske opreme je postopek rahlo drugačen. Izbira Prikaži samo obvestila, ki zahtevajo interakcijo uporabnika (Display only notifications requiring user intervention) se ne odpre v novem oknu temveč se nahaja v glavnem oknu Opozorila in obvestila (Alerts in notifications).Pregled samo izvršljivih datotek

Privzeta nastavitev je, da vaša ESET varnostna rešite pregleduje datoteke kadar so te ustvarjene ali kadar se do njih dostopa. To je primerno za tipično uporabo računalnika, vendar pa povzroča znatne težave z učinkovitostjo pri igrah, ki konstantno nalagajo zvočne datoteke, teksture in modele. Iz tega razloga je pomembno nastaviti vašo ESET varnostno rešitev tako, da pregleduje le datoteke, ki vsebujejo izvršljive kode, kar omogoča izboljšanje učinkovitosti pri igranju iger z minimalnim tveganjem. Za nastavitev pregledovanja datotek sledite spodnjim navodilom:

1. Odprite glavno okno programa s klikom na ikono v obvestilni vrstici Windows ali s klikom na
Start - Vsi programi (All Programs) - ESET - ESET Smart Security ali ESET NOD32 Antivirus.
 
2. Izberite tipko F5 za prikaz okna naprednih nastavitev.

3. V seznamu Naprednih nastavitev (Advanced Setup) izberite Protivirusna zaščita (Antivirus and antispyware) - Sprotna zaščita datotečnega sistema (Real-time file system protection). Izberite gumb Nastavitve... (Setup...) nasproti Nastavitve parametrov orodja ThreatSense (ThreatSense engine parameter setup).

4. Kliknite na Pripone (Extensions) in odznačite izbirni kvadratek Preglej vse datoteke (Scan all files).
Iz filtriranja protokolov izključite vse aplikacije, ki so specifične za igre

Vaša ESET varnostna rešitev samodejno zaznava programe, kot so spletni brskalniki in e-poštni odjemalci in jih pregleduje z uporavo ESET kernel service (ekrn.exe) kot interni proxy strežnik. To je primerno za tipično uporabo računalnika, vendar pa povzroča znatne težave pri učinkovitosti in izgubo internetne povezave pri aplikacijah za igre, ki uporabljajo mrežne funkcije, kot na primer peer-to-peer (vsak z vsakim) storitve in posodobitvene pripomočke. Če želite omejiti protokol filtriranja na spletne brskalnike in e-poštne odjemalce, kliknite na spodnjo povezavo za navodila:
ESET Smart Security 4.0 ali ESET NOD32 Antivirus 4.0
 Podrobnosti o članku
Referenčna številka članka: 115
Ustvarjeno: 02 Feb 2010 1:58 PM

 Nazaj
 Prijava [Pozabljeno geslo] 
E-naslov:
Geslo:
Zapomni si me:
 
 Iskanje
 Možnosti članka
Domov | Registracija | Oddaj zahtevek | Baza znanja | Novice | Prenosi
Jezik:

 HelpDesk software eSupport v3.70.02