20 Jul 2019 
Center za tehnično podporo » Baza znanja » ESET Smart Security Premium » Zakaj se spreminja barva ikone Stanje zaščite (Protection status) in kaj pomeni posamezna barva?
 Zakaj se spreminja barva ikone Stanje zaščite (Protection status) in kaj pomeni posamezna barva?
Članek ESET varnostna rešitev prikazuje vašo stopnjo zaščite v oknu Stanje zaščite (Protection status), ki se nahaja na levi strani glavnega programskega okna. Prikazuje informacije o varnosti vašega računalnika:

• Stopnjo stanja zaščite z barvno kodirano ikono monitorja Stanja zaščite

• Število napadov na vaš računalnik, ki jih je vaša ESET varnostna rešitev blokirala

• Trenutno različico zbirke virusnih definicij

• Datum preteka veljavnosti licence


 
 
Kaj pomeni posamezna barva?

Zelena – Največja možna zaščita (Maximum protection)


Ikona Stanja zaščite zelene barve z belo kljukico opozarja, da je vaš računalnik v celoti zaščiten. V primeru, da uporabljate ESET Smart Security, bodo prikazani in odkljukani moduli Protivirusna zaščita (Antivirus and antispyware), Osebni požarni zid (Personal firewall) in Neželena pošta (Antispam module), kar prikazuje, da se pravilno posodabljajo in delujejo optimalno. V primeru, da uporabljate ESET NOD32 Antivirus bo modul Protivirusna zaščita (Antivirus and antispyware) označen z zeleno kljukico.


 

OPOMBA: V primeru, da vaš modul Protivirusne zaščite (Antivirus and antispyware) ali Osebni požani (Personal firewall) nista posodobljena ali ne delujeta optimalno, bo en ali oba označena z rdečim klicajem in vaša ikona Stanja zaščite se bo spremenila. V primeru, da vaš modul za Neželeno pošto (Antispam module) ni v celoti posodobljen ali ne deluje brezhibno bo označen z rdečim klicajtem, vendar pa se ikona Stanja zaščite ne bo spremenila, saj modulza Neželeno pošto ščiti le vašo e-pošto. 
 
Rumena – Največja možna zaščita mogoče ni zagotovljena

Rumena ikona z črko 'i' Stanja zaščite opozarja, da največja možna zaščita ni zagotovljena. To pomeni, da je vaš računalnik še vedno zaščiten, vendar je ena ali več priporočenih ali privzetih zaščitnih lastnosti izklopljenih ali ne delujejo pravilno in bi vas lahko izpostavljali večjemu tveganju.

• V primeru, da se vaša zbirka virusnih definicij ne uspe posodobiti, se bo ikona Stanja zaščite spremenila v rumeno.
 
• V primeru, da niste prenesli zadnjih posodobitev za operacijski sistem Windows se bo vaša ikona Stanja zaščite spremenila v rumeno.
Navodila za spreminjanje ali izključevanje opozarjanja za sistemske posodobitve so na voljo tukaj.
 
• Vaša ikona Stanja zaščite se bo spremenila v rumeno tudi 10 dni ali manj pred potekom licence vaše ESET varnostne rešitve. Ko vam bo licenca potekla se bo ikona spremenila v rdečo in vaša ESET varnostna rešitev se ne bo posodabljala.
 
• V primeru, da onemogočite Zaščito dokumentov (Document protection), Zaščito e-poštnega odjemalca (Email client protection) ali Zaščito spletnega dostopa (Web access protection) se bo ikona vašega Stanja zaščite spremenila v rumeno.
 
• V primeru, da izberete Blokiraj ves omrežni promet (Block all network traffic) v ESET Osebnem požarnem zidu vaš računalnik ne bo izpostavljen tveganju, vendar pa se bo ikona stanja zaščite spremenila v rumerno, ker ne bo na voljo omrežnih storitev, kot so na primer posodobitve.

Na splošno lahko povrnete ikono Stanja zaščite v zeleno, s sledenjem navodilom, ki se nahajajo v opozorilnem okencu pod rumeno ikono Stanja zaščite.
 


Rdeča – Največja možna zaščita ni zagotovljena

Rdeča ikona Stanja zaščite z belim klicajem se prikaže ko največja možna zaščita ni zagotovljena in je vaš računalnik občutljiv za grožnje. Najverjetneje boste opazili obvestilo, ki bo obrazložilo zakaj največja možna zaščita ni zagotovljena in navodila kaj storiti. Eden izmed dveh ali oba modula, Protivirusna zaščita (Antivirus and antispyware) ali Osebni požarni zid (Personal firewall), lahko imata pred seboj rdeče klicaj.

 
• V primeru, da se vaša ikona Stanja zaščite, spremeni v rdečo takoj po namestitvi ESET Smart Security ali ESET NOD32 Antivirus, preverite, da ste vaše uporabniške podatke vnesli pravilno. Tipkarska napaka pri vnosu uporabniških podatkov bo preprečila posodabljanje vaše ESET varnostne rešitve.
 
• V primeru, da je en izmed zelo pomembnih modulov vaše ESET varnostne rešitve, kot na primer Protivirusna zaščita (Antivirus and antispyware), onemogočen, se bo ikona Stanja zaščite spremenila v rdečo.
 
• V primeru, da je ikona Stanja zaščite rdeča zaradi onemogočene Sprotne zaščite datotečnega sistema (Real-time file system protection), lahko to ponovno omogočite v Naprednem načinu (Advanced mode) osnovnega programskega okna s klikom na Nastavitve (Setup) - Protivirusna zaščita (Antivirus and antispyware protection) - Sprotna zaščita datotečnega sistema (Real-time file system protection) - Omogoči (Enable). Kliknite tu, za navodila kako izključiti določene datoteke iz Sprotnega pregledovanja datotek brez onemogočenja celotnega modula.
 
• V primeru, da je ikona Stanja zaščite rdeča zaradi onemogočenega ESET Osebnega požarnega zidu (ESET Personal firewall), ga lahko ponovno omogočite v Naprednem načinu (Advanced mode) osnovnega programskega okna s klikom na Nastavitve (Setup) - Osebni požarni zid (Personal firewall) - Filtriranje omrežnega prometa (Network traffic filtering) - Preklopi v način filtriranja (Switch to filtering mode).

Podrobnosti o članku
Referenčna številka članka: 111
Ustvarjeno: 01 Feb 2010 11:26 AM

 Nazaj
 Prijava [Pozabljeno geslo] 
E-naslov:
Geslo:
Zapomni si me:
 
 Iskanje
 Možnosti članka
Domov | Registracija | Oddaj zahtevek | Baza znanja | Novice | Prenosi
Jezik:

 HelpDesk software eSupport v3.70.02