18 Jul 2019 
Center za tehnično podporo » Baza znanja » ESET Smart Security Premium » Računalnik je počasen ali zmrzuje po namestitvi ESET varnostne rešitve?
 Računalnik je počasen ali zmrzuje po namestitvi ESET varnostne rešitve?
Članek V primeru, da ste namestili ESET varnostno rešitev na računalnik, ki že ima nameščeno protivirusno zaščito, ki ni ESET-ova, lahko pride do slabšega delovanja sistema. Odstranite oba izdelka in ponovno namestite ESET programsko opremo s pomočjo podatkov, ki se nahajajo v tem članku.
V primeru, da vaš računalnik zmrzuje in ne bo omogočil delovanja v navadnem načinu, boste morali ponovno zagnati računalnik v Varnem načinu (Safe Mode) in onemogočiti ESET storitev (service). Sledite spodnjim navodilom:


Zagon računalnika v Varnem načinu

Ponovno zaženite računalnik. Med zagonom večkrat zaporedoma pritiskajte tipko F8 vse dokler se ne pojavi meni naprednih možnosti (Windows Advanced Options Menu). Izberite Varni način (Safe Mode) in izberite ENTER.
 
1. Ko ste v Varnem načinu odprite okno Storitve (Services).

Windows XP: Izberite Start - Zaženi (Run), vpišite storitve.msc (services.msc) in izberite V redu (OK).
 
Windows Vista in Windows 7: Izberite Start, vpišite storitve.msc (services.msc) in izberite ENTER.
 
2. V seznamu z desnim klikom kliknite na Eset Storitev (Eset Service) in izberite Lastnosti (Properties). Izberite Startup Vrsta: Onemogočen (Startup type: Disabled) in izberite V redu (OK).
 
3. Zaprite vsa okna in ponovno zaženite računalnik. Računalnik bi se moral sedaj zagnati normalno brez zmrzovanja in obešanja. Nato nadaljujte s spodnjimi navodili za odstranjevanje protivirusnih rešitev.


Odstranjevanje vseh protivirusnih programov

1. Izberite Start - Vsi programi (All Programs) - ESET - ESET NOD32 Antivirus ali ESET Smart Security- Odstranjevanje (Uninstall).
 
2. Ponovno zaženite računalnik. Ko se računalnik ponovno zažene izbrišite sledeče mape:

C:\Program Files\ESET
C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\ESET
C:\Documents and Settings\*YOUR USER NAME*\Application Data\ESET
 
3. Odstranite vašo prejšnjo protivirusno opremo. V primeru, da s tem potrebujte pomoč, kliknite tukaj.
 
4. Kliknite tu za prenos najnovejše različice vaše ESET varnostne rešitve na vaše namizje. Video navodila za prenos in namestitev najdete na spodnjih povezavah:

PRENOS
NAMESTITEV

OPOMBA: Za prenos boste potrebovali veljavno uporabniško ime in geslo, ki ste ga prejeli v e-poštnem sporočilu ob nakupu programa.
Podrobnosti o članku
Referenčna številka članka: 110
Ustvarjeno: 29 Jan 2010 10:26 AM

 Nazaj
 Prijava [Pozabljeno geslo] 
E-naslov:
Geslo:
Zapomni si me:
 
 Iskanje
 Možnosti članka
Domov | Registracija | Oddaj zahtevek | Baza znanja | Novice | Prenosi
Jezik:

 HelpDesk software eSupport v3.70.02