Windows varnostno središče (Windows Security Center) prikazuje napačne podatke o moji ESET varnostni rešitvi

Podrobnosti o članku
URL: http://support.sisplet.com/index.php?_m=knowledgebase&_a=viewarticle&kbarticleid=170
Referenčna številka članka: 170
Ustvarjeno: 06 Apr 2010 11:49 AM

Odgovor V primeru, da vaše Windows varnostno središče javlja, da je protivirusna zaščita v vaši ESET varnostni rešitvi onemogočena, ne glede na to, da so omogočene in pravilno delujoče vse njene funkcije, vključno s protivirusno zaščito, sledite spodnjim navodilom za rešitev.

Najverjetneje to težavo povzroča poškodovana baza podatkov v mapi C:\Windows\System32\Wbem\Repository. To območje uporablja operacijski sistem Windows za upravljanje storitve (service) Windows Management Instrumentation (WMI). Izmenoma Windows storitev (service) WMI uporablja za pridobivanje in pravilno prikazovanje informacij povezanih z Windows varnostnim središčem.

Da bi zagotovili pravilno prikazovanje informacij o vaši protivirusni zaščiti v Windows varnostnem središču, sledite spodnjim navodilom:

1. Kliknite na Start - Zaženi (Run). Prikazalo se bo okno Zaženi (Run). Vtipkajte services.msc in izberite V redu (OK).2. Prikazalo se bo okno Storitev (Services). Poiščite storitev Windows Management Instrumentation.

3. Z desnim klikom kliknite na storitev in izberite Stop (glejte spodnjo sliko). Zaprite okno Storitev (Services).4. Z uporabo Windows Explorer, izbrišite vse datoteke v mapi C:\Windows\System32\Wbem\Repository.

5. Ponovno zaženite računalnik. Zagnala se bo storitev WMI service, vse datoteke v mapi C:\Windows\System32\Wbem\Repository se bodo obnovile in podatki v Windows varnostnem središču se bodo posodobili.